Plussalla

Olen saanut joskus kuulla, että olen liian positiivinen ja miten voi kaikki olla ihanaa. Kaikki ei ole aina ihanaa ja on paljon asioita, jotka elämässäni ei juuri nyt ole läsnä. Mielestäni kuitenkin on parempi ajatella ja muistella niitä positiivisia asioita kuin murehtia aina niitä negatiivisia, se tekee elämästä siedettävämpää. Ja kun on paljon asioita, jotka aika ajoin saavat minut ajattelemaan ja tuntemaan, että tässä on hyvä nyt.

Kuten nyt se tunne kun voi aamulla laittaa shortsit jalkaan ja astua ulos kello yhdeksältä ja vain vähän tuntea viileää ilmaa ihollaan ja sekin tapahtuu ollessa varjossa. Tämähän siis on kuin lapsena! Olen joinain menneinä kesinä pohtinut miksei enää tarkene mennä ulos aamulla kuten lapsena t-paidassa ja shortseissa ja olla siellä niissä samoissa vetimissä koko päivän, mutta nyt olen todistanut että kyllä voi ja jo huhtikuussa! Unohdetaan täksi päiväksi siis se fakta, että viikonloppuna ollaan taas melkein Suomen kanssa samoissa lämpötiloissa ja keksimässä sadepäivän aktiviteetteja.
Asutaan alueella, jossa uskallan antaa lapseni potkia potkupyöräänsä ilman, että olen koko ajan sydän syrjällään kun autoja menee niin paljon ja kovaa ohitse. Siis tänäänkin aamulla tehtiin kolmen kilometrin lenkki. Toki ihmeteltiin sorsia, muurahaisia, hämähäkkejä, sisiliskoja… mutta kuitenkin ei kitinää, ei kantamista, hän kulki itse omalla menopelillään.

Olen aivan ihastunut näihin meidän lähiympäristön maisemiin ja vielä ilahtuneempi olen siitä, että retkimaastot ovat 15 minuutin ajomatkan päässä. Toki pitää muistaa punkit sun muut luontopelotukset kuten vuoristoleijonat. Hmm…en taidakaan lähteä näiden kahden kanssa ihan heti sinne itsekseni.

Ajoin viime viikolla paikallisen ajokortin. Eli ihan kuin sitä olisi sulautunut väestöön yhden kortin verran lisää.

Naapurustomme on ns. vireä. Kaikki tervehtivät aina nähdessään, tarjoavat leipomiaan pikkuleipiä, lahjoittaa sitruunoita, kutsuu kahville… Sitä välillä ihan hämmentyy tätä välittömyyttä, se on ihan parasta!

Huonekalumme tulivat reilu viikko sitten. On ihanaa istua iltaisin sohvalla ja päiväunien aikana. On ihanaa kun on kaikki omat kupit, kattilat ja lautaset. On ihanaa kun talo tuntuu kodilta.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s