Aamukahvi

Herään aamulla suihkun kohinaan. Katson kelloa. 6:35. Hmm…puoliso lähtee jälleen ennen kukonlaulua töihin. Pitää siis hoitaa kaikki aamutoimet yksin. 

Kuopus herää viereltäni liikkeisiini…siinä meni tämä yksinäinen lukutuokio mietin hitusen harmitellen. Esikoinen ilmestyy ovelle. Nostan peiton kulmaa ja pyydän häntä hetkeksi köllöttelemään. Luetaan muumikirjaa. Onneksi ei ole oikeasti kiire mihinkään. Kiire tosin on päässäni. Alan puhumaan vaipan vaihdosta, hampaiden pesusta ja vaatteiden vaihdosta. Vastaus on “ei”. Ei yllätä. Tavalla tai toisella saan meidät kaikki kolme valmiiksi ja alakertaan aamiaiselle. Ja ennen kuin ehdin itse istumaan pöytään, ilmoittaa esikoinen jo että “kiitos”. Miten voi olla, että kaikki tapahtuu niin nopeasti kun itse haluaisin hetken koota ajatukset päivästä ja juoda kupin kuumaa kahvia. Esikoinen nousee pöydästä touhuamaan. Hymyilen ja huokaisen.

Istun kahvin kanssa pöytään. Olen onnellinen monestakin asiasta, mutta ennenkaikkea aamuisesta kuumana nautitusta kahvikupillisesta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s