Hän kasvoi isoksi 11 tunnissa…

Olemme aina nukkuneet esikoisen kanssa samassa huoneessa. Ennen yhden vuoden ikää ei tullut mieleenkään, että olisin siirtänyt häntä toiseen huoneeseen kun yöt olivat niin kovin levottomia enkä olisi jaksanut silloisten töiden ohella yhtään ylimääräistä liikettä, saatikka kävellä viereiseen huoneeseen. Ja kun lopetin töiden tekemisen tiesimme jo muuton tapahtuvan ja elämämme oli varsin hektistä ja sekavaa. Mies tuli ja meni työmatkoillaan ja sitten mekin lähdimme Suomeen “synnytysmatkalle”. Suomessa taas asustimme pientä kaksiota eli mahdollisuutta omaan huoneeseen ei ollut. Oma sänky sentään löytyi ja mahtui, matkasänky korkeilla reunoilla. Sinne oli hyvä pienen ihmisen rauhoittua unille mennessään.

Sitten koitti lähtöpäivä Suomesta. Lensimme Englantiin, jossa yövyimme hotellissa koska kotimme paketoitiin konttiin. Jälleen sai esikoinen nauttia nukkumisesta isänsä vieressä. Mietin jo, että ikinä tätä lasta ei saa siirrettyä omaan huoneeseen, niin paljon hän nauttii toisen ihmisen vieressä olosta nukkuessaan. Kauhuajattelin niitä levottomia öitä, joita kuopuksen kanssa vielä olisi edessä…eihän meillä nukkuisi kukaan!!! Ja vaikka toki olen sitä mieltä, että lasten on hyvä olla lähellä niin kyllä mä välillä kaipaan tilaa ympärilleni edes nukkuessani. Yhden lapsen kanssa samassa sängyssä nukkuessani pystyn sentään kääntämään kylkeä.


Mutta niin tuli päivä, jolloin toteutui 11 tunnin lento Englannista Kaliforniaan ja esikoisen läheisyyden tarve oli mitä todennäköisemmin tyydytetty. Ensimmäisestä yöstä asti on hän nukkunut omassa huoneessaan, omassa isojen tyttöjen sängyssään, Minni Hiiri kainalossaan. Meidän iso pieni (valtaisa sydän). Taisi se muutos sittenkin olla vaikeampaa äidille kuin tyttärelle…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s