Retkipäivä Turussa

Kun ystävät tulevat lapsineen Turkuun sitä pitää miettiä ihan eri lailla kuin jos niitä kavereita treffaisi ihan vaan tyttöjen kesken kahvitellen. Pitää miettiä miten energiset pojat saavat kuluttaa energiaansa ja minne pääsee edes jotenkin rattaiden kanssa ja mistä äideille saa kasvisruokaa. 

Heti alkuun tiputin listalta parit lempikahvilani, sen jälkeen mietin ravintoloita, säätiedotusta katsottuani koko päivä leikkipuistossa ei houkuttanut. 

Lähdin liikkeelle aktiviteetista ja valitsin Turun linnan. Okei, kuvittelin sen olevan hiukan vauvaystävällisempi.. Toki rattaat olivat yksi ongelma, mutta aivan helposti ylipäästävissä. Suurempi ongelma mielestäni oli, vaippaikäisten kanssa liikkuessani, hoitotason uupuminen. No onneksi kokemusta on kertynyt reissulta jos toiseltakin siitä touhusta ja siinä se pytyn kannen päällä taas hoitui. Muuten linna oli hitti vajaa kaksivuotiaasta eskarilaiseen, etenkin ne portaat. Ketä nyt kiinnostaisikaan entisaikojen elämä.

Sitten siirryin pohdinnassani lounaaseen ja kasvisruokavalioon. Monen monta herkullisen oloista paikkaa tuntui turusta löytyvän, mutta tällä kertaa valitsimme Portsassa Arvinkadulla sijaitsevan VG Wokiin. Jos olisi ollut fiksu olisi voinut ottaa selvää, että kyseessä on kioskimainen paikka. Mutta kun ei sitä tehnyt, sai nauttia herkullista aasialaista ruokaa. Ehdottomasti nousi mun lounaslistalle Suomen vierailuille, toinen niiden paikka sijaitsee Raunistulassa ja siitöhän nyt ajellaan ohitse harvase päivä siellä ollessa.

Linnasta päästyämme hiukoi jälleen ja muistinkin Kauppahallin Sinisen junan. Ihan mahtava paikka noille tenaville! Menee tosin kiinni kuudelta eli se on hyvä pitää mielessä.

 Kahvituokion jälkeen vielä energioita kuluttamaan satusilloille niin elämyksiä oli jos jonkin sortin koko päivälle ja vaikutti kaikki tyytyväisiltä. Siitä oli hyvä lähettää ystävät kotimatkalle.

Tällaisia retkipäiviä pitäisi järjestää useammin. Ihanaa olla turistina itselle niin tutussa paikassa ja aivan mahtavaa kun saa ystävistä seuraa. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s