Yhteisöllinen joulukalenteri

Harmittaa, ettemme asu Raunistulassa. Olisi ollut niin hauska osallistua yhteisölliseen joulukalenteriin. Etenkin nyt kun huomasin kuinka kivaa oikeasti olikaan niitä kalenterinluukkuja etsiä. Vielä jos olisi ollut lunta ja jouluinen tunnelma kelienkin puolesta niin en olisi ehkä suostunut olemaan kiertämättä ihan jokaista luukkua. Ensi vuonna meidän kodissa valmistellaan koristeita hyvissä ajoin ja pidetään joulutunnelmaa yllä koko joulukuu tekemällä jotain jouluista jokaikinen päivä! Aloitan suunnittelun heti tammikuussa.

Joulukuussa on jotain taianomaista ja haluaisin, että taianomaisuus välittyisi lapsillemmekin. Olen seurannut keskusteluja siitä mitä lapsille kertoa joulun tyypeistä, mutta koen sen hankalaksi. Olenhan itse yhä vakuuttunut, että Korvatunturilla on pajat ja pukki tonttuineen. Toki lahjat tulevat mistä tulevat, mutta ei se taikaa ole vienyt mihinkään ja uskoa. Ja toivon, että sellainen tietynlainen kuhina ja kuiske, jännityksen kihelmöinti, odotus, toiveet ja niiden täyttyminen jatkuisi sukupolvelta toiselle. Mielestäni sitä voi kerran vuodessa olla painottamatta miten älytöntä kaikki kaupallinen toiminta tämänkin juhlan ympärillä on. Muistellaan ja painotetaan sitä sitten niiden muiden juhlapyhien ympärillä, mutta annetaan joulun olla Joulu.

Tokihan kukin päättää itse miten tähän kaupallisuuteen osallistuu. En tarkoita lahjomisella tilin tyhjentämistä ja roinan hommaamista toisten kotiin väkisin. Tänä vuonna esimerkiksi panostin suomalaisuuteen ja eritoten turkulaisuuteen tukemalla paikallisia taiteilijoita. Jos aikaa olisi ollut enemmän (lue: jos olisin valmistautunut hyvissä ajoin) olisi lahjoja tullut tehtyä myös omin kätösin. Itselleni kun joulu saapuu mm. tekemällä itse. Tänäkin vuonna joulukortit (joo, voisin senkin rahan laittaa keräykseen ja auttaa maailman hätää, mutta mielestäni postilaatikot kolahtelee nykyään aivan liian harvakseltaan muun postin kuin mainosten ja laskujen osalta) teimme itse esikoisen kanssa, samoin piparit taikinaa myöten (koska taikinan maku vaan on se juttu), jopa joulukoristeita tehtiin tänä vuonna itse. Ja tällaisena toivoisin meidän joulun säilyvän. Että muistetaan muita sekä itseämme, laitetaan tonttuja kurkkimaan, kuunnellaan joululauluja, tehdään ja ollaan yhdessä, jännitetään, mutta ei stressata

Nyt kun olen spoilannut ehkä parhaimmat luukut kalenterista, kehoitan silti miettimään josko ehtisit paikan päälle vielä itsekin. Jouluaaton luukku kuulemma on soiva. Turkulainen-lehden linkin lopussa on linkki karttaan, jossa näkee jokaisen luukun sijainnin niin ei tarvitse niin paljon haahuilla. Vaikka kaunis se Raunistula on haahuiluunkin kaikkine tunnelmallisine puutaloineen ja jouluvaloineen. Sinne siis joulumieltä hakemaan!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s