Kylmä

Joululomalla piipahdettiin Suomessa ja saatiin kokea mitä kylmyys todella on. Kaikista kerroksista huolimatta ei meidän minityyppi halunnut edes käydä polviltaan maassa vaan mieluummin pysyi seisoma-asennossa jos joku vaan jaksoi häntä kävelyttää. Voi olla kyseessä myös joku ikäkausi, johon liittyy kävelytreenit, mutta mä liitin sen kylmyyteen.

Sitten palattiin Englantiin ja, huolimatta ettei tämä todellakaan ole saarivaltion kylmintä seutua, on täälläkin ollut kylmä. On kylmä sisällä ja on kylmä ulkona. Minityypille tulee varmaan vähän vahingossa tuupattua liikaa vaatetta ylle, onhan se sentään “feels like -2” astetta ulkona.


Tänä aamuna oli kyllä todella kylmä ja oli ihan oikeastikin -4 astetta. Niin päätin viedä oman minityypin ja vielä hetken hoidettavan minityypin puistoon ja päiväunille ulos. Ja voi veljet kun aloin katsomaan hoidettavan minityypin “talvivaatteita”. Tai siis niiden olemattomuutta. Siihen vaan perusolohousujen ja -sukkien päälle vaan tollaset ohuet sateenpitävät töppöset ja kuoripuku…Siis kuoripuku. Löydettiin me laatikosta hanskat ja pipokin ja sitten vaan reilusti peittoja päälle niin tarkeni maata paikallaan. Vastaan tuli paljaspäisiä, punasormisia lapsia eli meillä oli asiat ihan hyvällä mallilla. En tiedä yritetäänkö täällä karaista jo pienestä pitäen lapsia tulevaisuuteen ja polvihousuisiin koulupukuihin.

Ei käy kateeksi. Itse pidän kyllä suunnattoman paljon suomalaisesta ajattelutavasta lämpöisyydestä, kerrospukeutumisesta ja hyvin tiivistetyistä taloista.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s