Marraskuu

Lokakuu päättyi kauniiseen aurinkoiseen päivään. Ei käynyt oven takana zombia tai kummitusta…eipä niihin oltu varauduttukaan eimä kaapista löytynyt kuin salmiakkia (ja näin kokemuksella voi kertoa, ettei se välttämättä ole näidne lasten makuun täällä). Niin, että siis mihin tämä aika täällä juoksee?Vasta saatiin kesän matkat tehtyä ja niiden pyykit pestyä ja nyt on jo marraskuu ja matkajalkaa vipattaa jälleen. Toistaiseksi on matkalaukut vielä pysyneet kaapissa.

  

(kuva viiden vuoden takaa Japanista haikkausretkeltä)

  

Viime viikkoina, kun arki on painanut päälle oikein urakalla, olen pohtinut miten paljon minulla on viime vuosina ollut aikaa nauttia elämästä. Olenkohan osannut tehdä sen? Vai olenko valittanut tylsyyttä ja palkkapäivän puutetta? Olenkohan osannut elää? Olen myös huomannut nyt, etten ole ikinä tehnyt näin montaa tuntia viikossa töitä.. Siis miten olen voinut olla niin onnekas!! Koska jos jotain olen ymmärtänyt tämän syksyn aikana niin sen ettei raha onnea tuo. Onnea tuo rauhalliset aamut, ulkoiluhetket, puhtaan pyykin tuoksu, sylittely ja vatsan kutittelu, turinatuokiot, tuore leipä, rauhallinen päivälepo hetki, puhdas koti, järjestyksessä olevat kaapit… Toki säännöllinen palkkapäivä hymyilyttää kun suunnittelee tulevaisuuden matkoja, mutta ei se auta kaappien siivouksessa tai pyykkitouhuissa, eikä vielä ole tullut vastaan siivoojaa, jota kehuttaisiin niin, että uskaltaisin koittaa ottaa meille. Eihän tässä ehdi ja jaksa sitä palkkaa käyttämään kuin juokseviin kuluihin.. 

Ja äiti-ihmiset, miten ihmeessä pysytte hereillä edes tunnin kauemmin kuin teidän rinnalla elävä vilkas vauva tai taapero? En tiedä onko kyseessä joku vitamiinivajaus, mutta mielelläni kaivaudun peittojen alle samalla kun nukutan pienintä ja mietin, että sitten huomenna voin viettää sitä kuuluisaa omaa aikaa, että varmasti jaksan paremmin kun nyt nukun hyvin… Ehkä sitten taas sitä seuraavana päivänä..

Nyt onkin palattava arkeen ja todettava, että sen edestään löytää mitä ei taakseen jätä eli ne pyykkivuoret, tomupallerot ja tursuavat kaapit odottavat taltuttamista.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s