Banaanien tummuttua

Meillä syödään banaania lähes joka päivä eli harvoin tällaista ongelmaa tulee, mutta toisinaan ehtii banaanit tummua ennen kuin niitä on syöty. Itse tosin tykkään syödäkin banaanit vähän kypsempänä, mutta koska kaikki ei niistä sellaisina välitä niin niille pitää keksiä muuta käyttöä. Useimmiten pyöräytän niistä banaanileivän, jonka nimi johdattelee pahasti harhaan. Vai missä leivässä on suklaata…
 2015-04-21-1

Tällä kertaa ajattelin osan pakastaa, ja koska leivästä ei jää ikinä mitään jäljelle, päätin käyttää muffinivuokia. Voin puutteen vuoksi ehkä taikina tarttuu aika kovasti kiinni noihin paperimuottiin eli suosittelen voitelemaan silikoni-/alumiinivuoan niin ei tarvitse repiä sitä paperisilppua muffininkyljistä. Maku muuten on ihan sama eli tästä saattaa tulla ihan tapa, helpompi säännöstelläkin omaa syömistään.
 2015-04-21-4Tähän tarvitset kolme kypsää banaania, jotka muussaat. Sekoita siihen kaksi kanamunaa, desi sokeria, 3,5 desiä vehnäjauhoja, teelusikallisen ruokasoodaa, kaksi teelusikallista kanelia, vaniljauutetta sekä 50-100g tummaa suklaata riippuen kuinka suklaista taikinasta haluat.

Kaada taikina voideltuun leipävuokaan tai käytä muffinivuokia. Tästä tulee 12 muffinia. Paista n.180 asteessa leipää 35-45 min, muffineissa riittää 25 min. Nauti.

Tämäkin resepti on muistaakseni alunperin Eeva Kolulta, mutta en nyt löytänyt alkuperäistä lähdettä…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s