Keväinen haikeus

Näin keväisin se ainakin iskee aina kun on facebook ja instagram tuttujen ja vähän tuntemattomien postauksia tulvillaan. Ai mistäkö? No, Japanin kirsikankukista. Mä niin tahtoisin olla siellä puiden katveessa piknikillä kavereiden kanssa..siellähän ne kaikki on, hymyilevinä. Siinä kukkaloistossa on jotain taianomaista. Kun kaikkialla mihin katsotkin on vaan niin kaunista, jopa kiireisimmän kadun varrella voi hidastaa askeleitaan ja vaan ihailla ja nauttia hetkestä. Näihin aikoihin sitä tuntee keväisen auringon lämmön poskillaan ja jos ei aurinkolaseja ole aiemmin kaivettu esiin niin nyt on se hetki. Onneksi ollaan valittu meidän nykyinen asuinpaikka hyvin. Nimittäin meidänkin katu on ollut viime viikon ajan kukkaloistossaan.

IMG_5686

Jotenkin kukkien täyttämät puut tuo mieleen tykkilumiset puut Lapissa. Molemmissa on jollain hullulla tavalla samanlainen kiehtovuus. Jos ei muuta yhtäläisyyttä löydy niin molemmat on ainakin valkoisia. Näistä haavekuvista se ajatus sitten lähti, leivos japanilaisella maulla. Mutta, koska japanilaiset leivokset ovat vielä kääntämättömien reseptien päässä, päädyin suomalaiseen. Raskaus ja lapsi on saanut minussa muutoksen aikaan, koska jahkailla ei enää ehdi tai jaksa vaan on pakko toimia heti. Olen ennenkin halunnut yrittää, mutta jostain syystä yritys on aina jäänyt ajatuksen tasolle. Päätin tehdä tiikerikakkua, mutta suklaan sijasta vihreän teen makuisena…
IMG_5692

Joku meni vikaan…vihreästä teestä tulikin ruskeaa.. Olisi pitänyt jättää paistaminen väliin ja syödä pelkkä taikina, koska siinä vaiheessa tuotos vielä lupaili hyvää. Mutta kyllä tämäkin syötyä tulee. Puolet on jo syöty kun kävi kaveripariskunta, joihin tutustuttiin vasta vähän aikaa sitten, kylässä. Hassuinta tässä oli, että pariskunnan toinen osapuoli, joka kertoi tavatessamme olevansa brasilialainen, kertoikin nyt olevansa lähes kokonaan perimältään japanilainen. Hmm…hän ei tainnutkaan sanoa kakun mausta mitään.. Kokeileva keittiö jatkaa kokeiluaan ja raportoi kunhan onnistuu saamaan leivoksesta sekä oikean makuisen että oikean värisen.

Jos sinulla on vinkkejä vihreäteeleivonnaisiin niin jaathan ne kanssani komenttiosiossa, kiitos.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s