Tiikerin raidat

Nyt olen ylittänyt itseni. Tai siltä se tuntuu, kun lapsi nukkuu ilman minkäänlaista rytmiä, on kyltymätön sylittelijä, nautiskelee ateriansa ajan kanssa niin silti vaan sain yhden päivän aikana sen lisäksi itsenikin pidettyä ravittuna ja sain vielä pyöräytettyä tiikerikakunkin…ihan ensimmäistä kertaa elämässäni. Koko päivän se otti kun aamulla aamiaisen jälkeen aloin kasaamaan tavaroita pöydälle, mutta valmiiksi se tuli. Ja hyvälle se maistui.

 2015-03-26-3

Kakkuvuokaa en omista, mutta leipävuoassa siitä tuli oikein hyvä. Vaaleaan osan maustamista varten tein vielä appelsiinimarmeladin ja yllätyin itsekin. Kakku, vaikka kuivakakusta puhunkin, on mukavan kostea, raidat kakun sisällä eläväiset, pinta ei ole palanut ja kaikin puolin siis yksinkertainen, mutta maistuva. 2015-03-26-6Resepti meni jota kuinkin näin 200g huoneen lämpöistä voita, johon sekotetaan sokeria pari desiä. Lisätään kolme kanamunaa yksitellen. Kolmeen ja yksneljäsosaan desiä jauhoja sekoitetaan puolitoista teelusikallista leivinjauhetta (tosin sekotin vähän ruokasoodaakin kun joku katkos kävi purkkia kaivaessa  kaapista) ja ne sekoitetaan sitten tuohon alun voi-sokeri-muna-sekoitukseen. Laitetaan taikina puoliksi ja toiseen puoleen sekoitetaan appelsiinimarmeladia ruokalusikallinen ja toiseen ruokalusikallinen suklaajauhetta. Kaadetaan taikinat kerroksittain vuokaan ja paistetaan 180 asteessa noin 40 minuuttia.

Ja mitä vähemmän sählää uunin lämpötilojen kanssa sitä nopeammin ja varmemmin saa valmista. Itsellä kävi lykky, koska kaiken vauvanhoidon ohella oli voista tullut sopivasti huoneenlämpöistä. Tosin taisin aloittaessani olla vähän liian suuret suunnitelmat kun mies kotiuduttuaan laittoi ihmeissään loppu voipaketin takaisin jääkaappiin…mullahan oli suunnitelmissa aamulla leipoa pakastin ja kaapit täyteen herkkuja…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s