Ikkunan äärellä

Olen istunut ikkunan äärellä pidempiä aikoja kuin ehkä milloinkaan viimeisen parin kuukauden aikana. On ollut päiviä, jolloin en vain ole kyennyt lähtemään ulos, kun on kolottanut. On ollut päiviä, jolloin ilma ei ole kovastikaan ulkoiluun motivoinut. On ollut päiviä kun sylissä oleva tahdin määrääjä ei vain ole ollut myötämielinen ajatukselle ulkoilusta. Näinä päivinä olen istunut tai seissyt ikkunan äärellä, seurannut kadun liikennettä, naapurin papparaisten liikkeitä ja tehnyt havaintoja luonnosta.

 2015-02-10-1

Viime talvena tuo puska oli lehtevä, tänä talvena se pudotti kaikki lehtensä. Ja ehkä hyvä niin, koska siellä on ollut liikettä. Nämä pikku linnut hyppelehtivät oksalta toiselle ja kieppuvat kuin paremmassakin huvipuistossa, sillä lailla vain killutaan pää alaspäin ja siitä pyrähdetään seuraavalle oksalle. Näyttää aika hulvattoman hauskalle.

En tiedä olenko aiemmin ollut ihan näin kiinnostunut luonnon ihmeellisyyksistä, mutta tänne muuttamisen jälkeen olen seurannut oman pihan asukkeja ja onhan se hyvä tietää keitä pihalla kulkee, naapurin mustan kollin lisäksi. Tätä yksilöä en kuitenkaan tunnista. Osaisiko teistä joku auttaa?

 2015-02-10-3En tiedä saako tuosta kuvasta mitään selkoa, mutta tuollaiset mustat viirut sillä on…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s