Inspiraation lähteillä

Joku voisi sanoa, että tekemistä kyllä tulee riittämään kevään mittaan ja seuraavat vuodet ihan riittämiin. Se ei kuitenkaan estä minua inspiroitumasta ja innostumasta. Olen tässä samalla myös koukuttunut yhteen televisio-ohjelmaan.  The Great British Sewing Bee, joka tulee kerran viikossa, menee aina nauhalle, jotta ehdin sen katsoa rauhassa. Ja parhaimmassa tapauksessa moneen kertaan.

Sarjassa ihan tavalliset ihmiset, niin naiset kuin miehetkin kilpailevat ompelemalla. Heille annetaan jakson aikana kolme erilaista tehtävää. Yleensä ensimmäisessä on käytössä kaavat, toisessa tehtävässä luodaan vanhasta uutta ja kolmannessa tehdään joku isompi työ elävälle mallille. Tätä varten kilpailijat ilmeisesti ovat saaneet valmistautua ja harjoitella kotona etukäteen. Ja ehkä parasta tässä on, siis niiden kaikkien luomusten ja vinkkien lisäksi, leikkimielisyys, joka kilpailijoilla ja tuomareilla säilyy. Siinä ei nolostella, kun lopputulos olikin jotain muuta kuin piti, vaan naureskellen todetaan sen olleen luovuutta.

Viime viikolla huomasin, että sarjasta oli ilmestynyt myös kirja ja perjantaina se tulla tupsahti (siis oikeasti odotin amazonin miesten olevan vähän vikkelämpiä kun odottelin kirjaa saapuvaksi jo torstaina…ja keskiviikkona) etuovelle.
 2015-02-28-

Nopea vilkaisu kirjasta antoi erittäin hyvän vaikutelman ja monenmoista tulen oppimaan jos maltan kirjan ohjeet oikeasti lukea lävitse. Ohjeita löytyy niin naisten, miesten kuin lastenkin vaatteisiin, rennoista paidoista juhlavaatteisiin. Lupaan, että kun ensin löydän hyvän kangaskaupan jostain niin alkaa ompelukone hurraamaan. Ja lupaan vielä senkin, että lopputuloksia tulee näytille tännekin.

Jos sarja alkoi kiinnostamaan, niin youtubesta tai bbc:n sivuilta löytyy ainakin kolmannen tuotantokauden jaksot.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s