Liioitteluako?

 2015-02-05-5

Meinasin unohtaa koko päivän! Tai oikeastaan luulin sen olevan huomenna… Onneksi kuitenkin jostain ymmärsin luulleeni väärin ja ehdin nauttimaan näitä herkkuja oikeana päivänä.  Mikään maailman loppu tuskin olisi ollut näiden teko huomennakaan, mutta tässä kun erilaisia herkkupäiviä koko helmikuu täynnä niin täytyy koittaa pysyä ruodussa. Ehkä ensi vuonna muistan säästellä joulusta piparkakkuja niin ei tarvitsisi ohjeessa niin paljon säätää, tämä siis koostuu ihan vain vehnä-, korppu- ja mantelijauhoista, voista ja sokerista, kanamunista ja rommista sekä kardemummasta…niin ja kerma-maito -sekoituksesta, jonka meinasin unohtaa. Täydellinen ohje ei ole, joten löytänette herkullisempia ohjeita jostain muualta. Josko ensivuonna niiden piparkakkujen kanssa saisi värinkin kohdilleen. Eipä silti herkkullisia nämä olivat kuitenkin.

Tein monen monta vuotta Runebergin tortut muffinivuokiin, jolloin niista tuli paljon matalampia. Ja mielestäni silloin oli hillon määrä juuri sopiva suhteessa taikinaan. Ensimmäisen kerran kun tein näitä korkeita versioita harmittelin kun hilloa ei riittänyt pohjalle asti. Siitä oppineena olen aina lisännyt hilloa hiukan jo paistamista ennen tuonne väliinkin…ei tarvitse enää pohtia kuinka haukata, että saisi täydellisen makuelämyksen. Tänä vuonna taisin hiukan liioitella…

Herkullisia alkuillan hetkiä kaikille!

PS. Koska netti on pullollaan erilaisia ohjeita ja koska olen laiska niin, jos olet kirjoittanut täydellisen ohjeen omaan keittokirjaasi niin jaathan sen kanssani, kiitos. Vältyn ensi vuonna siltä pään raapimiselta kun ei tarvitse pohtia mikä resepti oikeasti on se paras.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s