Iholla nyt

Olen vasta ihan aloittelijana näissä jutuissa eikä kokeilussa ole ollut kovinkaan montaa eri merkkiä. Ennen näitä käytin Kiehl’s:n tuotteita ja olin niihin tyytyväinen kunnes huomasin, että rasvaukset jälkeen kuivat nenänpieleni vaikuttivat ärtyneiltä ja silmiäkin kirveli. En tosin ole koskaan ollut kovin tarkka siitä miten rasvaa kasvoilleni vetelen tai että saisiko kasvorasvaa laittaa silmille vai ei. Kuitenkin koin, että oli aika kokeilla muuta.

Luonnonkosmetiikkajuttuja olen seurannut sivusta jo useamman vuoden. Olen ollut välillä huolestunut kaikesta siitä mitä kehooni imeytyy kaikkien tuotteiden käyttämisen kautta ja monta kertaa olen kyseenalaistanut joidenkin tuotteiden tarpeellisuuden. On ollut aikoja, jolloin olen vannonut vain ja ainoastaan kookosöljyn nimeen ja toisinaan se on taas jäänyt vähemmälle kun on tullut into päivittää kosmetiikkahyllyä. Mutta kookosöljy on pysynyt mukana kuitenkin. Käytän sitä toisinaan kasvojen pesemiseen, toisinaan rasvaan sillä ihoni ennen suihkua, jotta iho ei kuivu ihan korpuksi. Välillä käytän sitä kuiviin hiustenlatvoihin. Deodoranttina en ole koskaan oppinut sitä käyttämään, toisilla ilmeisesti toimii siinäkin. Onko kokemuksia?

 2015-01-06-2

Kiehl’s:n kasvorasvan loppumisen jälkeen Kiehl’s:n myymälää kohti kävellessäni astuinkin vieressä olevaan Neal’s Yard-myymälään ja ostin Almond moisturiserin kasvoille. Ja pakko myöntää, että nenän pielien punoitus on hellittänyt. Pakko myöntää, etten ollut ihan hirmuisesti kyseiseen merkkiin perehtynyt, mutta kun luin purkkien kyljestä, että 71% tuotteen ainesosista on orgaanisia, en voinut uskoa sen olevan huono asia. Verrattuna siis rasvapurkkiin, jonka ainesluettelosta en ymmärrä ehkä kuin veden. Ostin myös kasvavalle ja venyvälle vatsanahalle saman sarjan Mothers balmin, joka koostuu 100% orgaanisista ainesosista. Nyt kun purkki on lähenemässä loppuaan olen todennut, että toistaiseksi en ole törmännyt raskausarpiin omalla vatsanahallani. Toisaalta en myöskään näe vatsan alle eli yllätyksiä voi olla. Joka tapauksessa tämän talven aikana ovat kasvoni ja vatsapalloni olleet ihanan pehmeät eikä yhtään kylmän ilman kiristämät tai hilseilevät… Lisää kyseisestä merkistä voi lukea Katja Kokon kirjoittamasta “pintaraapaisusta”. Onni on, että kiinnostuneet pystyvät ostamaan merkkiä myös Suomesta. Ja pakko myöntää, että itse olin positiivisesti yllättynyt kassalla…en tosin sillä kertaa katsellut kaikkia tuotteita enkä myöskään osaa sanoa Suomen hinnoista mitään.

Itse koen deodorantin olevan ehkä haastavin näistä tuotteista. Itselläni on käytössä Foreverin aloevera deodorantti, joka toimii näin vähässä hikoilussa. Viettäessäni päivän kotona käytän usein kristallideodoranttia. En tiedä olisiko mahdollista opettaa keho kokonaan irti deodorantin käytöstä. Kuulin juuri, että sellaisiakin ihmisiä on, jotka eivät koskaan käytä eivätkä silti haise hielle. Tästäkin ottaisin mielelläni vinkkejä vastaan.

Jalkarasvaa laitan päivittäin. En yksinkertaisesti pysty nukkumaan ilman jokailtaista rutiininomaista jalkojen rasvausta ja hierontaa. Dr. Hauschkan jalkarasvan sanotaan piristävän jalkoja, mutta en osaa sanoa onko siitä hyötyä vai ei. Ehkä auttaisi ennemminkin jos jalat nostaisi kohti kattoa, mutta se taas ei tunnu tässä vaiheessa yhtään miellyttävältä. Toisaalta en ole käyttänyt päivittäin, koska olen koittanut saada vanhoja vartalovoidepurkkeja tyhjäksi ja kokenut jalkani täydelliseksi kohteeksi sille.

Nämä ovat käytössä nyt, mutta juuri viime viikolla tilasin uusia tuotteita odottamaan kokeilua. Se on harmi, ettei meidän pikkukaupungista löydy vain luonnonkosmetiikkaan perehtynyttä liikettä siis sellaista, jossa pystyisi käydä kokeilemassa monia eri merkkejä. Toisaalta olen tyytyväinen nettikauppojen toimintaan ja kun usein on vielä ilmainen kotiinkuljetus. Mutta tykkäisin saada henkilökohtaista informaatiota ja neuvoja näin ummikkona kun niitä tilailen. Onneksi monet bloggaajat ovat kertoneet kokemuksiaan niin niiden pohjalta voi tehdä valintoja. En ole vielä kokeillut myöskään meikkejä, en tosin niin kovin paljon meikkaa, mutta se vähäkin olisi kiva ainakin joltain osin saada luonnonmukaisemmaksi…

Oletko sinä kiinnostunut luonnonkosmetiikasta tai mietitkö koskaan mitä ihollesi levität?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s