Harja reijät estää, puhdas hammas kestää…

Screen Shot 2015-01-17 at 21.52.14

On lahja, joka erityisesti ilahdutti. En ole koskaan suuremmin kokenut ongelmia hampaiden kanssa vaikka toisinaan, silloin tällöin on joku reikä löytynytkin. En myöskään ole koskaan ollut niitä tarkasti aamuin illoin ehkä vielä päivälläkin hampaansa harjaavia. Vaikka muistan kyllä jo lapsena kotona olleen sähköhammasharjan manuaalisen vaihtoehtona.

Kuulin kaverilta vuosia sitten kuinka hän oli saanut lahjaksi sähköhammasharjan, joka näyttää hymynaamaa kun on käyttänyt harjaamiseen tarpeeksi aikaa. Olin hieman kade, jouduin hymyilemään itse itselleni harjauksen jälkeen eikä olokaan ollut sen freesimpi kuin normaalisti. Yleensä takahampaiden koloista sai hammaslangalla vielä putsata “töhnää” harjauksen päätteeksi.

Tänä jouluna paketista kuitenkin kääriytyi ihmelaite. Laite, joka saa hymyilemään leveämmin ja suun tuntumaan takahampaita myöden raikkaammilta kuin koskaan ja vielä huomattavasti vähemmällä hammastahnan määrällä mitä käytin normiharjan kanssa. Tämä ei näytä hymynaamaa, mutta ohjaa pesua antamalla 30 sekunnin välein merkin vaihtaa harjausaluetta. Kokonaiskesto peruspesussa on kaksi minuuttia. Toisinaan vielä käytän minuutin lisäaikaa ja kiillotan hampaat.

Hammaslanka on yhä edelleen kuvioissa säännöllisesti, mutta huomaan juurikin takahampaiden väleistä ja koloista kuinka sähköiseen versioon vaihtaminen todella on kannattanut ja kuinka hampaat ovat puhtaammat. Suosittelen siis jos yhtään on koskaan käynyt mielessä, että pitäiskö.

Olen ehtinyt jo pohtimaan myös tulevan lapsen hammashuoltoa ja sitä kuinka saa totutettua hampaiden harjaukseen siten, että se tapahtuu ilman taistelua ja vielä paremmin omasta tahdosta tulevaisuudessa. Ja millä hammastahnalla se toteutetaan…mutta se onkin toinen tarina.

Kuva on täältä. Kyseessä ei ole maksettu mainos vaan tämän talouden rahapussista on laite hommattu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s