Nikotus pepussa ja muita olotiloja

Kun alkuraskauden heikotus, pyörrytys ja pahaolo olivat ohitse ajattelin normaalin arjen alkavan. No senhän jälkeen koitti väsymys ja erilaiset, ilmeisesti, vatsan kasvukivut. Mitään liikkeitä en vielä silloin tuntenut, mutta ihmeellisiä vihlasuja oli kyllä.

Kun alkoi tuntemaan niitä ensimmäisiä liikkeitä niin olihan se ihmeellistä. Niitä alkoi tavallaan hakemaan ja odottamaan, etenkin kun huomasin missä asennossa tai mitä tehdessä niitä useimmiten tunsi niin kummasti alkoi löytämään itsensä niistä tietyistä asennoista tai tekemisen parista useammin kuin ennen. Ja kun sätkintä voimistui niin paljon, että ne pystyi tuntemaan ulkoapäin niin siinähän istuttiin miehen kanssa vieretysten sohvalla kädet vatsan päällä ja odoteltiin.

Sitten tuli ensimmäinen hikka. Siis mahatyypillä. Kuka olisi voinut uskoa niinkin kummalta tuntuvaa olotilaa kun kutittaa sisältäpäin ja nikotuttaa yhtäaikaa pepussa ja yläosissa vatsaa. Hankalaksi asian tekee, ettei sitä oikein pysty rapsuttamaan vaikka kutittaakin.

Jossain kohtaa huomasin myös aktiivisten päivien jälkeen tarvitsevani lepopäivän, kun ei jalka vaan nouse. Ymmärsin liitoskivut ja kuinka joku sanoo, ettei pysty kävelemään loppuraskaudesta niiden vuoksi. Itse olin vain kuvitellut ne liitosten tuntemisen enemmänkin nivusiin kuin koko alapäähän. Ja kun liikkeet vaan voimistuu ja tuntuu, että vatsassa asustaa alien, jonka yksiö on käymässä ahtaaksi niin alkaa ymmärtää miten paljon sitä tarvitsee kehon valmistautua ja avautua. Silloin on töissäkin ihan tyytyväinen vaan, että voi piiloutua pöydän taakse.

Kaikkien näiden kipeidenkin tuntemusten lisäksi on hienoa kun huomaa kaipaavansa tuttua aamiaista, joka jäi pahoinvoinnin myötä eikä ole houkuttanut puoleen vuoteen. Mutta nyt maistuu taas turkkilainen jogurtti, kotitekoinen mysli ja hedelmät.

IMG_0129

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s