Fiksun vaatekaapin kaipuu

Olen pyrkinyt ostamaan mahdollisimman vähän jo useamman vuoden. No, Japanissa se oli tavallaan helppoa kun etsin luonnonkuituisia vaatteita sopivassa koossa. Ja kun laatua etsiessään saattoi joutua maksamaan enemmän kuin kukkaro sieti niin helposti jätti ostamatta. Paitsi Uniqlossa, josta sitten ostinkin muuton varmistuessa parit paidat varastoon. En ole niitä vieläkään kaivanut esiin…olikohan turha ostos.

Viime vuonna osallistuin Turun Tildan innoittamana Kierrätyskeiju-haasteeseen ja alkuvuosi menikin hyvin. Enkä ostanut mitään. Kesän myötä ymmärsin vartaloni muotojen tulevan muuttumaan radikaalisti ja alkoi jo omat vanhat farkutkin kinnaamaan vyötäröltä, joten pikaisesti vaateostoksille. Jos olisin täällä alkuraskaudesta voinut paremmin, olisin varmasti koittanut katsoa käytettyjen vaatteiden myyjiä jo täällä. Siinä vaiheessa kuitenkin omat vaatteet menivät vielä hyvin päälle, olo oli sen verran kehno, ettei juurikaan uskaltanut kovin pitkiä turhanpäiväisiä kaupunkireissuja tehdä…tai siis hyvinkin pitkälti odotin päiviä jolloin pystyisin lähtemään edes kävelylle. Ja Suomen lomalla, jos olisi ollut aikaa, olisin varmasti lähtenyt enemmän kiertämään kirpputoreja. Aika kuitenkin priorisoitui ihmiskontakteihin ja mökkeilyyn, eikä ostosten tekemiseen. Niinpä kävin ostamassa yhdet odotusfarkut, kauluspaidan ja mekon. Täältä ostin Mujista mekon, varsinainen imetysmekkohan se ei ole, mutta nappien ansiosta mennee myös imettäessä. Ostin myös kietaisumallisen villakangastakin, joka tulikin tarpeeseen ja varmasti on käytössä myös tulevina vuosina vaikkei juuri tällä hetkellä enää päälle tahdo mennäkään. Ja tietty sukkahousuja, joihin mahtuu maha on tullut ostettua parit, tosin toisesta parista tulee jo ukkovarvas ulos. Ja itseäkin vähän hämmentäen, tähän päivään mennessä, kun on reilu kuukausi aikaa h-hetkeen, en ole ostanut muuta. Ei vaikka olen ollut töissä ja siistejä vaatteita on tarvinnut sielläkin. Kummasti on oma vaatekaappi palvellut, vaikkakin tämän rasituksen jälkeen venähtäneitä vaatteita on enemän kuin tarpeeksi. Kierrätystä tosin tuli kun sain kaverilta kietaisumekon ja äitiysfarkkumekon niin ja heti alkuvuodesta kun sain kaverilta kierrätykseen menevät villakangastakin ja ulkoiluhousut käyttöön. Ei kiristä enää.

 2015-01-04-23

Tänä vuonna en tiedä mitä tulee tapahtumaan… Vauvan vaatteita ei olla ostettu mitään itse uutena. Ja toivonkin tämän jatkuvan pitkälle hänen elämäänsä. Itselleni tosin ostin monien suosittelujen jälkeen BoobDesignin alennuksesta imetyspaitoja ja yhden mekon. Samoja paitoja olen pari ostanut myös käytettynä. Alusvaatteita en halua kierrättää eli niitä pitää hommata vielä uusia. Toivon palautuvani suht nopeasti, jotta saan omat vanhat vaatteeni jälleen käyttöön.

Vauvan myötä lisääntyneistä tavaroista voisinkin tehdä listaa, kunhan saan ne kaikki kasaan. En siis, joidenkin ihmisten kauhuksi, ole vielä hommannut läheskään kaikkea, kun en oikein edes tiedä mitä kaikkea sitä todella tarvitsee. Ja kun säilytystilaa on vähän niin kaikki ylimääräinen (ja mahdollisimman pitkälle myös muovinen) saisi pysyä poissa… Yksi asia, josta muiden muassa pitäisi ottaa selvää vielä on kestovaipat. Jostain syystä ei mene jakeluun mitä kaikkea niiden kanssa touhutessa tarvitsee ottaa huomioon. Kun jostain saisin käsiini valmiin paketin niin olisi helpompi hahmottaa ja tehdä vaikka itse.

Haaveissa on kaikille perheenjäsenille ekologinen, järkevä vaatekaappi, josta voi ottaa vaatteen kuin vaatteen ja se istuu ja sopii mihin tahansa sitä yhdistääkään.Saattaa olla, että ajattelen ja pyrin johonkin, johon ei omat rahkeet riitä. Mutta, jos en edes yritä, en voi sitä koskaan saavuttaa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s