Tunnemyrskyisää

Viimeisen kahdeksan kuukauden aikana sitä on useamminkin kuin kerran pohtinut, miten kukaan ei ole kertonut millaisen tunnemyrskyn läpi käy raskaana oleva nainen…ja todennäköisesti sen raskaana olevan naisen mieskin, mutta siitä ei ole niin kovasti omakohtaista kokemusta…miehellä varmasti olisi. Meillä tosin on mies ollut se, joka kaikkien yllätykseksi rauhoittaa ja sanoo, että kaikki on hyvin.

Tai siis nettihän on keskusteluja ja tietoa tulvillaan, mutta kun alkoi tuntumaan, että sieltä löytyy ne juuri mun “vaivoilla” ikävästi päättyneet tarinat niin päätin jättää niiden lukemisen. En tiedä onko kyse siitä, että asioista olisi helpompi keskustella kasvotusten, mutta välillä sitä huomaa olevansa yksin… Kaverit, joilla on lapsia tai jotka ovat parasta aikaa raskaana eivät jostain syystä kerro muuta kuin sitä kuinka ihanaa on olla raskaana ja ihanaa tuntea potkut ja vauvan kasvu. Kaikki tämä on totta, se on ihanaa ja mahtavaa, enkä niitä vaihtaisi mihinkään. Ja aina nyökyttelen, että “niin onkii”.

Mutta kukaan ei kerro siitä kalvavasta jännityksestä, että mitä jos… Kukaan ei kerro siitä, että kun mahatyyppi viettää rauhallisempaa päivää niin se saa jonkun toisenkin pohtimaan ja huolestumaan, onko sillä kaikki hyvin. Saatikka puhu siitä, että olisi huolissaan tulevaisuudesta…mitä tapahtuu minulle, mitä tapahtuu meille, miksi nyt kolottaa tuolla lailla, miksi mun maha on näin valtava että kaikki vain ihmettelee miten se voi niin iso ollakaan, jos en jaksa laittaa kunnon lämmintä ateriaa kasvaako lapsi, jos syön kaikki joulusuklaat tuleeko siitä sitten hirmuinen sokerihiiri, millainenkohan se lapsi on temperamentiltaan, osaanko sittenkään, jaksanko, olenko hyvä vanhempi, joka osaa tukea ja tuuppia eteenpäin oikeissa kohdissa ja osoittaa rakkauttaa riittävästi ja kuitenkin asettaa ne rajat, jotta lapsesta tulee täysipäinen… Kuten huomata saattaa itselläni ainakin on päivästä riippuen erilaisia kysymyksiä päässä ja syvää pohdintaakin.

Mitään oikeaa syytä ei yhteenkään näistä huolista ole. Ne vain kumpuavat jostain ja huomaan, ettei ole kuin yksi ystävä, jolle näistä puhua. Koomisinta kaikessa on se, että hän on lapseton, joten omakohtaisia kokemuksia hänellä ei ole. En tiedä onko muut ystäväni ja kaverini keskustelleet jonkun muun kanssa tällaisista asioista tai onko heillä tällaisia ajatuksia lainkaan… Voihan myös olla, etten ole itse ymmärtänyt kuunnella oikealla tavalla aiemmin kun joku on yrittänyt minulle tuntemuksistaan kertoa. En myöskään tiedä kuinka itse jaksaisin jos eläisin tämän kokemuksen yksin, jos ei olisi niitä korvapareja, joiden kanssa jakaa näitä potkuja ja tunteita. Olenkin syvästi kiitollinen joka päivä miehelleni, joka jaksaa kuunnella ja kommentoida pohdintojani. Niin ja sille ystävälle, kiitos.

IMG_5211

Onneksi tuollaiset ajatukset eivät ole läsnä päivittäin. Onneksi on päiviä, jolloin tiedän mahatyypin todellakin olevan kunnossa. Niinä päivinä pystyn kääntämään kasvot kohti taivasta ja hymyilemään ja nauttimaan olostani. Niinä päivinä myös yleensä tursun energiaa ja nautin kävelylenkeistä ja tuntuu, että mikään ei tule eteeni…ja jos tuleekin niin äkkiäkös sen esteen yli on kiivetty.

Toivonkin, että kaikilla olisi mahdollisuus puhua ja kertoa jollekin omista tunteistaan. Jo se, että pääsee puhumaan yleensä helpottaa tai se, että saa mielipiteen joltain muultakin (useinhan teen silti toisin mitä sanotaan), ehkä suurimpana on se tunne, että välitetään. Ja pakko myöntää, että ihan parasta on myös se, että pääsee puhumaan jutuista, jotka ei liity vauvoihin tai siihen omaan mahaan vaan kaikkeen muuhun. Ihanaa kun pää saa tuuletusta ja uusia ajatuksia!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s