Kaksi yötä…

Kaksi yötä jouluun! Täällä tosin aattokin on vielä työpäivä eli itse lasken, että minulla on melkein kolme päivää aikaa saada kaikki valmiiksi. Viikonloppu menikin lumpustellessa muilla mailla, mutta kun koko sen ajan nauttii suunnattomasti ja täysin rinnoin, ei voi valittaa.

Tänä vuonna otin edistysaskeleen pipareiden tekemisessä. Tein toki ne perinteiset sydämen malliset piparit (muita muotteja kun ei ole), mutta sen lisäksi päätin olevan oiva hetki koittaa saako sitä kasattua piparitaloa.. Ja kun oikein pääsimme suunnittelemaan talosta tulikin kylä ja toki kylässä pitää olla rekvisiittaa. Ja näin tuli todettua, että kyllä sitä aina yhden talon saa rakennettua ilman sen suurempaa riitaakaan. Itsellä vain meinasi loppua kärsivällisyys kun insinöörimäisyyteen taipuva mieheni alkoi piirtämään mallia.
 2014-12-16-157 Siinä kohtaa kun joskus loppukeväästä tai alkukesästä näin tikulla tuloksena pari viivaa, on ajatuksissa pyörinyt erilaiset ajatukset. Siinä samoihin aikoihin, kun teehetket todellakin vaihtuivat teestä kaakao- tai mehuhetkiksi ja ravitsemusopitkin saivat jäädä unholaan ja tärkeintä oli, että sain jotain syötyä ja pidettyä sisällä etten pyörtynyt, alkoi mielessä pyöriä millaiset muistot itselle on lapsuudesta ne tärkeimmät ja syvimmälle juurtuneet sekä millaisia muistoja sitä toivoisi oman jälkikasvun saavan. 2014-12-16-170

Itse muistan kuinka äiti väsäsi piparikakkutaloa, kuinka piti olla varovainen ja miten sitä sitten ihailtiin ja odotettiin päivää, jolloin siitä sai alkaa oottaa paloja. Ja siinä oli jotain ihmeellistä taikaa, että piparitalo sillä tavalla vain pysyi pystyssä ja näytti satumaiselta. Pitihän sitä nyt sitten kokeilla, että onnistuuko tämä samanlainen taikuus vai pitääkö talo “taikoa” tulevaisuudessa jostain samoin kuin hammaskeiju taikoo kolikon yön aikana tyynyn alle.

Pakko myöntää, että vaikka tuo kylän rakentaminen helppoudellaan yllättikin niin jotain taikaa siinä on. Helposti sitä jaa aamuisin tai iltaisin tuijottamaan ja odottamaan sitä ensimmäisen palan hetkeä. Itse haluan aloittaa lumiukosta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s