Viikonloppu

En tiedä mistä lähtien, ehkä vuodesta jolloin muutin pois kotoa ja kaupunkiin, mutta näihin aikoihin vuodesta on alkanut odotus… Nimittäin joulumarkkinoille. Mielestäni mikään ei voita poskia kipristelevää pikkupakkasta, tupreiden leivonnaisten ja glögin tuoksua, tunnelmallisia valoja ja hymyileviä ihmisiä. Parastahan se on tehdä hyvässä, oikeanlaisessa seurassa. Mutta yleensä tyypin kuin tyypin saa lämpenemään tunnelmalle jossain vaiheessa. Itsehän voisin käydä useammankin kerran vuodessa tankkaamassa sitä tunnelmaa, vaikken ehkä se paras asiakas olekaan kun katselen vaan ja toisinaan jopa inspiroidun.
IMG_5089.JPG
Viime vuonna lensin Japanista Helsingin kautta kotiin joulukuun alussa ja sopivasti sain siihen pitkän, yön yli kestävän vaihdon. Kilautus kaverille ja näin oli hyvä seura valmiina odottamassa torin tarjoamaa tunnelmaa ja nautinkin täysin rinnoin. Tapasin myös Joulupukin. Tänä vuonna reissu Suomeen jää tekemättä, mutta onneksi on Lontoo ja siellä Suomi-kirkko ja muu skandinaavien tuki. En tiedä oliko pukki tänä vuonna kiireinen kun ei näkynyt, mutta Muumipeikko oli ehtinyt apajille. Ei siis mennyt hukkaan tämäkään käynti.

IMG_5090.JPG
Ostokset jäivät kovin laihoiksi, olihan vasta aamupäivä ja pitkä päivä museoita kierrellen edessä. Parit käyntikortit kuitenkin jäi taskuun kuten ruotsalainen “hapanleipäleipomo” (saa sieltä muutakin, itselle nyt vaan riittäisi se leipä) ja suomalaisen Maku-oluen maistattajan.

Lauantai oli kyllä mitä mainioin päivä. Lontoo kerää huimat pisteet minulta ilmaisilla museoillaan (ehdittiin/jaksettiin kiertää vain yhdestä puolet) sekä laajalla ravintolavalikoimallaan. Löydettiin niiin hyvä japanilainen sieltä tiedemuseon läheltä. Ravintolan nimi on Tombo eli sudenkorento, henkilökunta japanilaista ja ruoka herkullista, just sellasta kuin kuuluukin.

Advertisements

2 responses to “Viikonloppu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s