Vetreänä lomalle ja takaisin töihin

Helsingin Sanomat innostavat jälleen. Slaavikyykyt, jotka jo Aasiassa asuessa tulivat tutuksi. Siellä ihmisillä vain on ihmeellinen tapa löytää se paras asento kyykystä. Uskon aasialaisten pitkän iän salaisuuden olevan vain yksinkertaisesti se, että myös tapa elää on tietyllä tavoin todella maanläheinen ja terveellinen. Unohdetaan nyt se fakta, kuinka tositokiolaisneidit eivät olleet koskaan ajatelleet kävelleensä yhtä metroaseman väliä…joka nyt siis ei normaalisti ole liian pitkä käveltäväksi, joskus jopa metron häntäpää on vielä edellisellä asemalla kun se jo alkaa hidastamaan seuraavalle asemalle.. Mutta en tavannut japanilaista, jolla olisi niin suuria vaikeuksia istua lattialla risti-istunnassa selkä suorassa kuin mitä oli esim. itselläni saatikka sitten jollain vähän kankeammilla. Kulttuurien erot huomasi jo alle kouluikäisissä lapsissa.

s95 2014-06-28-

HS:n artikkelin mukaan slaavikyykyissä on selän asento ihanteellinen, koska selkäranka on suorana. Joogan myötä teen tätä kyseistä liikettä päivittäin. Olen pohtinut mikä on aasialaisten salaisuus pystyä olemaan siinä niin pitkään ilman jalkojen puutumista.. Vai voiko olla, että hekin käyvät säännöllisin väliajoin vähän pystyssä saadakseen veren kiertämään paremmin vai voiko heidän verenkiertonsa vaan olla niin erilainen. Artikkelin kanssa olen samaa mieltä siitä, että ihmistä ei ole tarkoitettu istumaan. Omista kokemuksistani kirjoitinkin jo aiemmin. 

Tällä hetkellä haaveissa on jumppapallo, jonka päällä istua kun istuu (slaavikyykky toimii osan aikaa, mutta en pysty siihen näin montaa tuntia kuin mitä nyt päivästä istun) sekä työ, joka sallisi säännöllisen liikkumisen sekä työpaikka, jolla olisi oma kuntosali. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s