Maailman parhaat suklaahippukeksit

Kiitos Eeva Kolu ja hänen mahtavat reseptinsä (nappasin reseptin suoraan tuolta). Itselläni on kummitellut jo pidemmän aikaa muutama suklaalevy laatikossa. Onneksi ne ovat olleet tummaa suklaata niin ei ole tullut ahmittua makeannälkäisenä parempiin suihin. Nyt makeanhimo yltyi, mielessä tarjoilut kaverille…no ei kun reseptipankki auki ja katsastamaan miten niitä amerikan serkun keksejä olisikaan järkevä tehdä. Onneksi Eeva oli ottanut jo selvää eli itse minun ei tarvinnut kuin toteuttaa.

x5 2014-06-17-1

 

(8-10 isoa keksiä tai tuplamäärä pienempiä)

3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
½ tl suolaa
100 g kylmää voita
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljauutetta (tai vastaavaa)
100 g tummaa suklaata
(1 dl saksanpähkinöitä)

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen (150, jos kiertoilma).

Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe, sooda ja suola.

Rouhi suklaa ja saksanpähkinä. Siivilöi halutessasi suklaa.

Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja laita se kulhoon sokerien kanssa. Sekoita vaahtomaiseksi, mieluiten yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Sekoittaminen onnistuu myös käsin, esim. puuhaarukalla, mutta on jonkin verran työlästä voin ollessa kylmää. Kun voi ja sokeri ovat kuohkeasti sekaisin, lisää joukkoon muna ja sekoita jälleen kuohkeaksi. Lisää sen jälkeen vanilja.
Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita vain sen verran, että kaikki on juuri ja juuri sekaisin.

Kääntele viimeiseksi joukkoon suklaa (ja saksanpähkinä).

Vuoraa 2 uunipeltiä leivinpaperilla ja nostele leivinpaperille pienen jäätelöpallon kokoisia taikinaklönttejä. 5-6 keksiä per pelti on aika hyvä määrä. Älä tasoita taikinaa, pallerot lässähtävät uunissa itsestään kekseiksi.

Laita pellit uuniin, toinen ylä- ja toinen alatasolle, ja paista 15-20 minuuttia. Jos et käytä kiertoilmauunia, vaihda peltien paikkaa paistamisen puolivälissä. Keksit ovat valmiita, kun ne ovat ruskistuneet kauniisti reunoilta.

Anna keksien jäähtyä hetki pellillä ja nostele ne sen jälkeen ritilälle jäähtymään.

Jätin pähkinät pois ja käytin kaasu-uunia. 15 minuuttia riitti ja oli hyvä aika, vaikka teinkin pienempiä suupaloja. Keksit eivät myöskään levähtäneet niin pahasti kuin toiset suklaahippuiset tekeleeni aiemmin… Pyöritin pallot käsin ja pikkuisen painoin niitä lyttyyn peltiä vasten, etteivät lähteneet kierimään.

x5 2014-06-17-4Suklaata on yhä edelleen laatikossa…

 

PS. Huomaatteko tekstin joukkoon lisätyt linkit? Vai pitäisikö ne olla jollain muulla värillä?

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s